Ocenjevanja vzorcev vin letnik 2014 in izbor protokolarnega vina

Društvo vinogradnikov Sveta Trojica vas vabi, da se udeležite Ocenjevanja vzorcev vin letnik 2014 in izbor protokolarnega vina s pokušnjo vin. Ocenjevanje bo potekalo v torek 07. aprila 2015s pričetkom ob 16,00 uri v gostišču PRI SVETI TROJICI - Trojiški trg 7 SVETA TROJICAPredsednik 5 članske komisije za ocenjevanje vzorcev vin bo Andrej Rebernišek univ .dipl. inž. kmetijstva, specialist za vinogradništvo in sadjarstvo pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Ptuj.
Vzorce vin v dveh vinskih steklenicah bomo sprejemali v ponedeljek 06. 04. 2015 od 18,00 do 19,00 ure v gostilno Pri Sveti Trojici.Člani plačate 10 € po vzorcu, nečlani pa 15 € za stroške ocenjevanja. Razliko do polne cene krije Društvo vinogradnikov. Za vse vzorce prejmete diplomo o oceno vzorca. Na dan ocenjevanja ne bomo sprejemali vzorcev vin.
Steklenici opremite s podatki o vrsti, sorti vina (ZVRST ali ime sorte vina), Priimek in ime z naslovom proizvajalca. Dostavljeni vzorci bodo oštevilčeni in bodo obravnavani anonimno.
Pričakujemo, da se boste ocenjevanja in degustacije udeležili v čim večjem številu. Pozorni bodite na čas žveplanja vina, saj bodo vina z zaznanim žveplom izločena. Opozorim naj na to, da mora biti vino ocenjeno na društvenem ocenjevanju, šele nato je lahko razglašeno za protokolarno vino občine in se lahko trži v Razstavno protokolarnem centru Svetega Martina.
K pokušnji ocenjenih vin so vabljeni gostinci iz območja občine Sveta Trojica in ostali zainteresirani občani.
Za ocenjevanje vin na višji stopnji (grajsko ocenjevanje in podobno), morajo biti vina najprej ocenjena na društvenem ocenjevanju.

Vljudno vabljeni!