Martinovanje pri Sveti Trojici - 16. november 2019

                                vinog1vinog2

Vabilo na ČETRTI FESTIVAL VIN OSREDNJIH SLOVENSKIH GORIC

»Skupaj lažje rastemo! Skupaj zmoremo več!«

Spoštovani gospod predsednik, cenjeni upravni odbor, vinska trta igra v naših krajih že stoletja pomembno vlogo. Daje značilen pečat izgledu naše krajine, daje kruh številnim vinogradnikom ter privablja v naše kraje veliko ljudi. Da pa bomo privabili še več ljudi, da se bomo vinogradniki in vinarji še bolj povezali, bom skupaj v sodelovanju z vami in vašimi društvi, priredila že Četrti festival vin Osrednjih Slovenskih goric.


Vljudno vabljeni v petek, 25. oktobra 2019, s pričetkom ob 18 uri
v Frančiškanskem samostanu v Občini Sveta Trojica.

V znak odličnega sodelovanja in želje, da se na festivalu srečamo, ter skupaj nazdravimo – Vas bo kot soorganizatorja, pri vhodu tudi čakala karta na vaše ime.

Martina Breznik Društvo za ohranjanje kulture Vincar

Vabilo na občni zbor 2019

Na podlagi 24. člena Pravil Društva vinogradnikov Sveta Trojica, vas vabim, da se udeležite sedemnajstega občnega zbora članov Društva vinogradnikov Sveta Trojica, ki bo

v nedeljo  dne, 24. 03. 2019 ob 12,00 uri, v gostišču Hiše kulinarike (Gočovski dvorec) v Gočovi.

Preberi več

Vabilo na Ocenjevanje vzorcev vin letnik 2018 in izbor protokolarnega vina s pokušnjo vin

Društvo vinogradnikov Sveta Trojica vas vabi, da se udeležite Ocenjevanja vzorcev vin letnik 2018 in izbor protokolarnega vina s  pokušnjo vin.

Ocenjevanje bo potekalo v petek 22. marca 2019 s pričetkom ob 16,00 uri na lokaciji « Izletniška kmetija VEINGERL » Trojiški trg 25, Sveta  Trojica.

Preberi več

Uspešno izvedli kletarsko delavnico

kletarjenjeTrojiški vinogradniki so skupaj z vinogradniki iz Cerkvenjaka organizirali kletarsko delavnico na temo NEGA VIN. Delavnico sta vodili Tadeja Vodovnik Plevnik iz KGZMB in Cvetka Bunderla iz Kmetijsko svetovalne službe Lenart. Poskusili smo 64 vzorcev vin, kar je za lanski letnik veliko. Tadeja Vodovnik skoraj ni imela pripomb na poskušane vzorce vin. Torej lahko pričakujemo dobre ocene na društvenem ocenjevanju vin.
Delavnice se je udeležilo preko 30 vinogradnikov. Za prijetno presnečenje je poskrbel novo izvoljeni župan Občine Sveta Trojica David Klobasa, ki nam je predstavil tudi bodočo v. d. direktorico občinske uprave Občine Sveta Trojica Darjo Slivnjak.